Jídla z vajíček teď mohou být nebezpečná, varuje primářka

Odborníci varují, že v teplém počasí se v některých potravinách množí nebezpečné bakterie, které mohou způsobit různá průjmová a jiná infekční onemocnění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlevo talíř se zelím, vpravo talíř s vajíčky

Vlevo talíř se zelím, vpravo talíř s vajíčky | Foto: Jana Hovjacká

Ohroženy jsou nejvíce děti, starší lidé a cestovatelé. Pozor by si měli dát například na špatně tepelně upravené maso.

„Pokud jídlo není tepelně upravené, tak tam skutečně nebezpečí hrozí. Jednoznačně to platí u vajíček. U balených, kupovaných majonéz už je ale technologie taková, že tam bakterie být nemůže. Pokud si ale hospodyňky míchají majonézu z oleje a žloutků, je to nyní docela nebezpečné,“ varovala primářka infekční kliniky pražské Fakultní nemocnice Bulovka Hana Roháčová.

Šárka Krososková, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme