Španělé se připravují na finálový zápas v euforickém opojení

Nejdůležitější zápas historie, tak označují španělská média finálový duel fotbalového Mistrovství světa. Španělé se do něj propracovali ne zcela jednoduše. Úvodní zápas proti Švýcarsku dokonce prohráli. Jejich další cesta za titulem už byla ale ověnčena výhrami a postup ze semifinále vítězstvím nad Německem vyvolal v zemi na Pyrenejském poloostrově sladkou euforii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barcelona

Barcelona | Foto: Bicloch

„Ve vzduchu bylo v minulých dnech cítit zvláštní, slavnostní atmosféru, jakousi neobvyklou pohodu,“ řekla spolupracovnice Českého rozhlasu ve Španělsku Lubica Zlochová.

Mezi lidmi se podle ní projevovala přejícnost a přívětivost. Fotbalové zápasy totiž dokážou mimořádně stmelit španělské obyvatelstvo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lubica Zlochová o přípravách Španělů na filový zápas fotbalového šampionátu na Radiožurnálu.mp3

Celá země je ověnčená národními barvami. „I televizní moderátoři dnes například se oblékli do žlutočerných barev,“ dodala Lubica Zlochová.

Samotní fotbalisté jsou o vítězství přesvědčeni. Svého soupeře – Nizozemsko – respektují, ale o vítězství nikdo z hráčů ani fanoušků nepochybuje.

Ľubica Zlochová, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme