Kritici dozoru stavby tunelu Blanka vycházejí z mylné zprávy

Firma Grid ve zprávě o dozoru nad stavbou tunelu Blanka lhala. Potvrdil to Marek Nespala, právní zástupce firmy IDS, která provádí dozor nad stavbou. Podle Nespaly už obě firmy pracují na mimosoudním vyrovnání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Východ, jenž se brzy promění ve výjezd, z tunelu Blanka.

Východ, jenž se brzy promění ve výjezd, z tunelu Blanka. | Foto: Tomáš Adamec

„Jest tam tvrzeno, že na takové stavbě by mělo být nějakých 60 pracovníků, což je absolutní nesmysl. Ani technicky by se tam nevešli,“ řekl Marek Nespala.

Správa stavby a výkon technického dozoru investora probíhá podle jeho slov na úplně jiných zásadách.

„My jsme to doložili znaleckým posudkem na základě mezinárodních standardů, který byl uznán magistrátem a všemi zúčastněnými stranami a nakonec i Gridem. Takže v současné době pouze odklízíme tento nekalosoutěžní stav,“ dodal Marek Nespala.

Právě o údajně nedostatečný dozor nad stavbou se opírají kritici stavby. Třetí propad zeminy se dostal na jednání rady města Prahy, která žádá doplnění dokumentace. Situací se má zabývat taky hospodářský výbor sněmovny.

Podle posledních zpráv bagrista, kterého v noci na úterý uvěznil zával v tunelu Blanka, skončil na jednotce intenzivní péče příbramské nemocnice. Objevilo se u něj totiž podezření na embolii.

Nikola Bojčev, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme