Klienti zkrachovalé Karya Tour se mají obrátit na pojišťovnu

Několik českých turistů se dostalo do problémů po krachu slovenské cestovní kanceláře Karya Tour. V tureckých hotelích po nich údajně požadovali zaplacení ubytování.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na pláži

Na pláži | Foto: Corbis

Viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura ale upozorňuje, že cestovní kanceláře musejí být v celé Evropské unii pojištěné proti úpadku, proto mají klienti kontaktovat právě pojišťovnu. Ta se má postarat o výdaje na místě a dostat turisty domů.

„V případě turistů, kteří uvízli v zahraničí, je potřeba neprodleně telefonicky kontaktovat linku pojišťovny proti úpadku, která má ze zákona povinnost okamžitě se o turisty postarat a uhradit jim ubytování a zajistit na náklady pojišťovny repatriaci zpět do České republiky. Pakliže byl turistům zkrácen pobyt, mají nárok uplatnit částku za nezrealizovanou část dovolené,“ řekl Tomio Okamura.

Ti, kdo mají na dovolenou teprve odjet, musejí do šesti měsíců kontaktovat pojišťovnu s nárokem na vrácení peněz.

Okamura zároveň dodal, že krach cestovní kanceláře Karya Tour postihl v Česku pouze jednotlivce, vzhledem k tomu, že u nás své zájezdy neprodávala.

Petr Medek, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme