V Přerově otevírají opravené venkovní koupaliště

Nově opravené venkovní koupaliště mohou navštívit lidé v Přerově. Milionová investice do areálu postaveného v sedmdesátých letech minulého století lidem nabízí celou řadu novinek. Samozřejmostí jsou i moderní technologie, mezi které patří například ohřev vody solárními panely.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trávník u bazénů v Podolí během pracovního dne. O prázdninách bude opět obsazený prakticky do posledního místečka.

Trávník u bazénů v Podolí během pracovního dne. O prázdninách bude opět obsazený prakticky do posledního místečka. | Foto: Tomáš Adamec

Za nejrůznějšími vodními atrakcemi ž Přerované nemusejí cestovat do okolních měst, které se chlubí moderními akvaparky. Dostatek prostoru pro vodní radovánky jim teď nabídne i venkovní koupaliště poblíž centra města.

Podle Josefa Kulíška z přerovského magistrátu si na své tady přijdou i příznivci kondičního plavání. K dispozici mají kromě modernizovaného dvacetimetrového i nový bazén s atrakcemi a nově i padesátimetrový bazén. Takový většinou v akvaparcích chybí.

„Bazén se za poslední tři roky dostal do úplně jiné kondice, než byl v minulosti. Je to jeden z mála padesátimetrových bazénů, kde si lidé mohou i kondičně zaplavat, kromě odpočinku. Chtěli jsme vytvořit i relaxační odpočinkové zóny,“ říká Kulíšek.

V bazénu proto vyměnili technologii, opravili okolní dlažbu nebo vybudovali oddechové prvky. „Jako je lezecká stěna, divoká řeka, whirpool a další atrakce. Opravili jsme také venkovní dětský bazén,“ dodal Kulíšek.

Areál venkovního koupaliště je volně propojený s krytým bazénem a během jednoho dne se tady může vystřídat až tisícovka plavců.

Jana Zemková, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme