Na Haiti odjíždí z Prahy vrtná souprava pro ražbu studní

Z Prahy dnes dopoledne odjede na Haiti speciální vrtná souprava na vodu, kde bude pomáhat při ražbě studní. V zemětřesením postižené oblasti jsou totiž stále lidé bez pitné vody. Souprava odjede do Hamburku a pak stráví tři týdny na moři.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé procházejí sutinami rozbořených domů

Lidé procházejí sutinami rozbořených domů | Foto: Pavel Polák

Václav Vacek z organizující společnosti Fidcon potvrdil, že jde o součást projektu Praga-Haiti.

„Jde už o druhou etapu. Původně jsme chtěli jen zvýšit dopravní obslužnost v nejchudších oblastech na Haiti. Už před rokem jsme tam poslali první Pragovku, která se osvědčila,“ uvedl Václav Vacek.

Druhá etapa pomoci, pracovně nazývaná Voda pro Haiti, podle něj posunuje celý projekt dál. Spočívá ve vrtání studní v nejchudších oblastech, kam se nedostanou komerční vrtné soupravy.

„Doufáme, že na Haiti bude naše souprava takříkajíc na roztrhání. Posíláme ji tam s tím, že už se nikdy nevrátí a věříme, že tam udělá kus práce. Je to speciální vrtná souprava upravená do podmínek na Haiti. Má spoustu vychytávek,“ řekl Václav Vacek.

Doplnil, že souprava je jednoduchá na ovládání i opravy.

Nikola Bojčev, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme