V Olomouci dostanou absolventi k promoci prohlídku města

Olomoucká filozofická fakulta nabízí letos svým absolventům novinku. Jako bonus právě probíhajícím promocím mohou své blízké a příbuzné pozvat zdarma na prohlídku historickou Olomoucí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Promoce (Ilustrační foto)

Promoce (Ilustrační foto) | Foto: Jan Rosenauer

Olomouc láká studenty nejen druhou nejstarší univerzitou v Česku, ale také historickými skvosty. To je důvod, proč nabídli svým absolventům, jejich příbuzným i dalším hostům ihned po slavnostní promoci prohlídku i s odborným průvodcem.

„Dokonce máme zjištěno, že valná část našich uchazečů se hlásí do Olomouce právě kvůli kráse města a kvůli tomu, jak se tady dá bezvadně žít,“ řekl proděkan filozofické fakulty Petr Bilík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Blanky Mazalové o novince pro absolventy filosofické fakulty v Olomouci


Pro průvodce - profesionála Štefana Blaha se tyto prohlídky liší tím, že se víc zaměřuje na historii olomoucké univerzity. Během hodiny a půl se ale vše důležité nedá stihnout:

Město může získat další obdivovatele

„Hodně se zaměřuji na část, kterou mám nejraději, tedy na Václavské návrší, katedrála a Arcidiecézní muzeum. Prohlídka se pak zakončena náměstí,“ uvedl Blaho.

Podle olomoucký filozofů tak město může získat další obdivovatele. Právě studenti Univerzity Palackého z celé republiky i ze zahraničí jsou velkým turistickým příslibem do budoucna.

Blanka Mazalová, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme