Muzea a galerie bojují hlavně v létě o každého návštěvníka

Letní dětský tábor může najít zázemí i v galerii. Přesvědčit se o tom můžete v Kutné Hoře, a to přímo v expozicích Galerie Středočeského kraje v bývalé Jezuitské koleji. Ta totiž v těchto dnech patří právě především dětem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do Jezuitské koleje v Kutné Hoře se po letech vrátil život

Do Jezuitské koleje v Kutné Hoře se po letech vrátil život | Foto: GASK (Galerie Středočeského kraje)

Galerie Středočeského kraje otevřela své kutnohorské brány teprve v květnu. Protože se jedná o novinkový prostor, nemá kulturní instituce o návštěvníky nouzi. Přesto ale chce zdejší lektorské centrum přilákat do expozic především s moderním uměním víc mladých tváří.

Dětský letní tábor je ideální příležitostí. „Je to tábor s vlajkou, ohništěm a stany,“ říká vedoucí centra Ondřej Horák. Protože jde o tábor v galerii, nechybí samozřejmě ani výtvarná dílna. Dnes budou děti mimo jiné dodělávat své malby a také vytvářet animovaný film.

„Děti mají k dispozici celou budovu, sbírky. Můžou si naším s lektorem procházet jednotlivé instalace,“ přibližuje Horák.

Pokud se najde dostatek školáků, jsou v Galerii Středočeského kraje připraveni týdenní tábory pořádat až do konce letních prázdnin.

Michal Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme