Bývalé vedení ČSA v čele s Lašákem zůstane bez bonusů

České aerolinie nemusí platit milionové bonusy bývalému managementu v čele s Radomírem Lašákem. Aerolinky tak ušetří přes sto milionů korun, na které by mělo bývalé širší vedení ČSA podle smlouvy nárok, kdyby ale nedovedlo hospodaření firmy do rekordní ztráty. Radiožurnálu to potvrdil místopředseda dozorčí rady ČSA Tomáš Uvíra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České aerolinie (ČSA)

České aerolinie (ČSA) | Foto: Tomáš Adamec

„Výpočet byl proveden podle účetní závěrky za rok 2009, zpracované podle mezinárodních účetních standardů. Na základě hospodářské ztráty za rok 2009, která činila 3,7 miliardy korun, nemá bývalý management nárok na žádné odměny. První roky programu měli na bonus nárok, ale loňské výsledky předchozí zisky zcela smazaly,“ řekl Uvíra.

Na bonusy mělo nárok až čtyřicet lidí. Bývalý management v čele s prezidentem Radomírem Lašákem skončil loni v říjnu. Management totiž prohlásil, že pokud piloti přistoupí na snížení platů, rezignuje. Vzhledem k uzavření dohody o nižších platech svůj slib splnil.

Restrukturalizační plán ČSA, který počítá se zmenšením společnosti, snížením počtu letadel a propouštěním, by měl firmu v roce 2012 přivést k zisku. Ukázala to nezávislá analýza, kterou si nechali vypracovat piloti. Poté s plánem souhlasili. Vedení ČSA jejich rozhodnutí přivítalo.

Jaroslav Skalický, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme