Nad Řeckem nebudou 4 hodiny létat letadla, odboráři opět stávkují

Komplikace pro turisty mířící na dovolenou, to by mohla přinést další stávka řeckých odborářů. Kvůli protestu leteckých dispečerů se nad Řeckem od 10 do 14 hodin našeho času úplně zastaví letecký provoz. Kromě toho probíhá celodenní stávka odborářů ve veřejném sektoru. Čeká se také jejich protestní pochod před Parlament.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Protesty v Aténách. Řecko

Protesty v Aténách. Řecko | Foto: Martin Dorazín | Zdroj: Český rozhlas

Řečtí poslanci dnes mají schválit změny v penzijním systému. Státní zaměstnanci půjdou do důchodu v 65 letech. Zároveň se jim penze o něco sníží.

Už minulý týden parlament tahle opatření zavedl pro pracovníky v soukromé sféře. I tehdy odboráři stávkovali. Podle průzkumů ale zatím protesty nemají příliš velkou podporu veřejnosti.

Jak uvádí Řecká národní banka, také dopad stávek na řeckou ekonomiku je spíše zanedbatelný, protože na výzvu odborů zdaleka nereagují všichni zaměstnanci. Většina Řeků uvádí, že země prostě musí šetřit.

Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme