Selhání klimatizace v německých vlacích bude řešit parlament

Případy selhání klimatizace ve vozech německých drah narůstají. Více než šedesát cestujících, kteří byli během cestování vystaveni padesáti stupňovému vedru, dráhy žalují. Opozice chce kvůli tomu vytvořit parlamentní vyšetřovací komisi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

německý vlak

německý vlak | Foto: Jan Rosenauer

Německé dráhy původně mluvily o třech selháních, teď se ukazuje, že chladící jednotky odešly minimálně ve čtyřiceti soupravách. Německá média navíc přišla s informací, že klimatizace stoprocentně funguje jen do 32 stupňů. Při vyšších teplotách není spolehlivost zaručena.

Jízda jindy velmi komfortním vlakem představuje v těchto dnech značné bezpečnostní riziko. Přesvědčili se o tom desítky cestujících, z nichž někteří skončili v nemocnici. Šedesát šest z nich už předalo stížnost policii v Bielefeldu.

Opoziční SPD nyní navrhuje ještě ustavit parlamentní komisi, která by prošetřila, kdo je za sérii selhání na železnici zodpovědný.

Igor Maňour, Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme