Nejvyšší soud odročil jednání o kauze Diag Human

Spor státu s firmou Diag Human po dnešním jednání Nejvyššího soudu v Brně dále nepostoupil. Senát měl rozhodnout o sporném jmenování jednoho z rozhodců v miliardové arbitráži. Líčení ale skončilo po necelé hodině bez výsledku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejvyšší soud České republiky

Nejvyšší soud České republiky | Foto: Tomáš Adamec

Komise tří arbitrů má znovu přezkoumat předloňské konečné rozhodnutí, podle kterého má stát zaplatit firmě Diag Human přes osm miliard korun za vytlačení z trhu s krevní plazmou.

O sporu kolem jmenování jednoho z nich měl dnes rozhodnout nejvyšší soud. Jenže zástupkyně státu Milada Šípková vznesla námitku podjatosti. Komentovat to nechtěla.

Advokátka Diag Human Iva Duchoňová byla stručná. „Je to další obstrukce. Uvidíme, jak se soud vypořádá s námitkou.“ Nejvyšší soud odročil jednání na neurčito.

Igor Maňour, Vladan Dokoupil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme