Fanoušci protestovali proti stěhování Bohemians 1905

Fanoušci Bohemians 1905 a Slavia Praha vyrazili na společný protestní pochod! Nelíbí se jim, že Bohemians by měli hrát své domácí zápasy na slávistickém stadionu v Edenu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Bohemians 1905 a Slavia Praha před původním stadionem Bohemians 1905 ve Vršovicích

Fanoušci Bohemians 1905 a Slavia Praha před původním stadionem Bohemians 1905 ve Vršovicích | Foto: Tomáš Adamec

Na bezpečnost v ulicích pražských Vršovic dohlíželo asi dvě stě policistů, další byli v záloze. Někteří fanoušci ale říkají, že hráči jejich týmu za nic nemůžou a svůj tým v zahajovacím utkání letošní sezony podpoří. Policie proto počítala s nasazením tradičních prostředků, aby zabránila případným výtržnostem. Při květnovém protestním pochodu totiž vzali fanoušci obou týmů útokem radnici Prahy 10. Právě tu viní ze současné situace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Průvod fanoušků sledoval ješt ěpřed utkáním Z. Zykmund

Policisté zasahovat museli

Čtyři zadržení - takový je výsledek protestního pochodu fanoušků Bohemians 1905. Před stadionem v Edenu totiž napadli jednoho z příznivců Slavie. Před stadionem, kde se hrál vzájemný zápas 1. kola fotbalové ligy, se přitom stovky fanoušků obou klubů sešly, aby společně protestovaly proti stěhování "klokanů" do Edenu. Při pochodu příznivci klubů skandovali a házeli petardy, doprovázeli je policisté. Ti kvůli akci zastavili dopravu.

Odehrál se i samotný úvodní duel první fotbalové ligy, utkání Bohemians 1905 a Slavie. Za bídné divácké podpory, poznamenané protesty obou táborů, se týmy rozešly smírně 1:1.

Milan Kopp, Tereza Janouškovcová Bartůňková, Zbyněk Zykmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme