Žaluda: Za ztrátou ČD Cargo stojí i bývalé vedení

Za finanční ztrátu ČD Cargo může kromě hospodářské krize i bývalé firemní vedení Josefa Bazaly - ve Dvaceti minutách Radiožurnálu to řekl generální ředitel Českých drah Petr Žaluda.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Generální ředitel Českých drah Petr Žaluda

Generální ředitel Českých drah Petr Žaluda | Foto: Tomáš Adamec

Do jaké míry stojí za loňskou ztrátou krize a nakolik pochybilo vedení, teď podle Žaludy dráhy zjišťují:

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve Dvaceti minutách Radiožurnálu byl hostemi generální ředitel Českých drah Petr Žaluda

„Já myslím, že určitě se nedá i z pohledu toho, co dnes víme, tak určitě se nedá všechno hodit na krizi. My přesně chceme vědět, kolik ze ztráty 400 milionů a hlavně i letošek znova se ten plán je někde plus 150 milionů - jsou velké pochybnosti, zda bude naplněn - tak určitě částečně vliv na to krize má. Ale krize odeznívá, v letošním roce už nikdo neříká, že krize je, příští rok také ne - a my chceme vědět, jak se vypořádat s těmi věcmi, které nejsou vlivem krize,“ poznamenal Žaluda.

Vedení ČD Cargo bylo odvoláno kvůli neuspokojivým výsledkům hospodaření - vloni se firma propadla do ztráty 400 milionů korun. Ještě v roce 2008 přitom vydělala více než 470 milionů.

Celý rozhovor se šéfem Českých drah Petrem Žaludou uslyšíte ve 20-ti minutách Radiožurnálu krátce po 17:30 hod.

Rozhovor s hlavním aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku od 17.30 (před večerními Ozvěnami dne) a v repríze po Stalo se dnes ve 21.30 hodin. Helena Šulcová a Martin Veselovský si zvou osobnosti politiky, ale i vědy, kultury či sportu.

Martin Veselovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme