Po chobotnici Paul šílí i Číňané. Zvou jí na turné

Slavná chobotnice Paul míří do Číny. Jasnovidecký lavonožec z Oberhausenu se totiž stal v nejlidnatější zemi světa doslova senzací a Číňané touží Paula, který předpověděl i vítězství Španělů na MS ve fotbale, alespoň spatřit. Několik čínských měst proto jedná s německou stranou o uspořádání turné chobotnice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chobotnice Paul tipuje výhru Španělska

Chobotnice Paul tipuje výhru Španělska | Zdroj: ČTK

Pět akvárií z celkem čtyř velkých měst včetně Šanghaje horečnatě vyjednává podmínky, za kterých by se chobotnice Paul mohla ukázat čínským návštěvníkům.

Rozhovory prý nejsou jednoduché, Němci jsou totiž známí svou pečlivostí a vyžadují například informace o nadmořské výšce nebo hladině hluku, tedy jak moc jsou návštěvníci slyšet, představitelé čínských parků ale věří v uzavření dohody. Očekávají totiž obrovský zájem a tím i vyšší zisk z prodeje vstupenek.

Využít popularity jasnovideckého Paula se ale snaží i některé cestovní kanceláře nabízející nedočkavým zájemcům desetidenní zájezd do tří evropských zemí, které se na fotbalovém šampionátu probojovaly do semifinále- tedy Nizozemí, Španělska a nakonec i samotného Německa. Vyvrcholením cesty, která vyjde v přepočtu téměř na padesát tisíc korun, je totiž návštěva Oberhausenu.

Speciální známka pro Paula

Paul je prostě celebritou i v Číně, kde na slavnou chobotnici narazíte doslova na každém kroku. Její popularity využili dokonce i organizátoři EXPA 2010 v Šanghaji, kteří vydali speciální známku s Paulovým vyobrazením a dotyčný pavilon okamžitě zaznamenal 30 procentní nárůst zájmu, nemluvě o nabídce suvenýrů, triček a dalšího zboží nabízeného i na čínských internetových portálech.

Ovšem o tom, že Paul se do mysli místních obyvatel zakousl vskutku hluboko, svědčí i několik vtipů, které mezi Číňany kolují.

V jednom z nich má Paul před sebou dvě misky a v každé čínskou vlajku. Všichni netrpělivě čekají, kterou si vybere. Nakonec se však nerozhodne pro žádnou a zdrceně se otočí. Raději prý umře hlady, než aby si zvolil. Nejen čínský fotbal, ale především jídlo je špatné a nezdravé. A nejen proto, že se v uplynulých dnech znovu objevil skandál s kontaminovanými potravinami, v nichž inspekce našla toxický melamin.

Robert Mikoláš, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme