Tajfun Conson má už nejméně 40 obětí. Teď míří na Vietnam

Tajfun Conson v západním Pacifiku zeslábl a míří na Vietnam. Při jeho řádění na Filipínách a v Číně ale zahynulo nejméně čtyřicet osob.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bouře.

Bouře. | Foto: Free Digital Photos

V oblasti už navíc řadu dní prší a tajfun přinesl další vydatné srážky. Deště a následné povodně a sesuvy půdy si tam od začátku července vyžádaly na 140 mrtvých a donutily více než milionu lidí opustit domov.

Letošní první tajfun v Číně zasáhl jižní ostrov Chaj-nan, v pohotovosti ale zůstává celý jih země, který prudké deště trápí už řadu dní. Conson už sice zeslábl na tropickou bouři, přesto její pohyb nyní s obavami sledují ve Vietnamu.

Armáda preventivně evakuuje na sto padesát tisíc lidí z ohrožených oblastí, národní aerolinky už také zrušily desítku letů včetně mezinárodních. Vláda v Hanoji zároveň varuje před záplavami a sesuvy půdy, ohroženy jsou podle ní hlavně horské části země, které se dosud potýkaly s dlouhým obdobím sucha.

Robert Mikoláš, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme