Automatů na pitnou vodu přibývá. Ne vždy z nich ale teče čerstvá voda

Automatů na vodu v Česku přibývá. A v horku je stále víc lidí využívá v práci, na úřadech i v nemocnicích. Pitná voda z nich ale nemusí být ve skutečnosti tak čistá a čerstvá, jak vypadá. Automaty se totiž musí minimálně čtyřikrát ročně čistit. Potvrzuje to Antonín Miloševič z firmy, která je distribuuje:

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

voda ve sklenici

voda ve sklenici | Foto: Fotobanka stock.xchng

„Při čištění se studené cesty musí zbavit bakterií, vodního filmu a různých vodních řas. Horké cesty se musí zbavit vodního kamene, protože pramenitá voda je bohatá na vápník. Sanitace je docela náročná a trvá dvě až tři hodiny.“

„Spotřebitel neví, kdy tam byl barel vody nasazen. Barel by se měl spotřebovat do tří dnů od nasazení. Zároveň spotřebitel nemá jistotu, že skutečně dochází k takovému čištění přístroje, jaké je předepsáno. To znamená mechanické čištění.,“ říká Ida Rozová z Občanského sdružení spotřebitelů TEST.

Panika ale není na místě. Hlavní hygienik Michael Vít neví o žádném případu, ve kterém by se prokázala nákaza z watercooleru.

Lenka Jansová, pir Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme