Muslimové v Indonésii byli dosud při modlitbě otočeni špatným směrem

Muslimové v Indonésii se až dosud modlili špatným směrem. Rozhodly o tom nejvyšší náboženské autority. Podle nich se indonéští muslimové místo k saúdskoarabské Mekce modlili spíš k africkému pobřeží.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mešita

Mešita | Foto: Corel GALLERY

Indonéské mešity jsou orientovány spíš k Somálsku a Keni, než k Mekce, vystrašila věřící indonéská rada ulemů, nejvyšší islámská autorita na souostroví. V březnu sice ještě tvrdila, že směr modlitby na západ je správný, teď ale svůj postoj změnila.

Při modlitbě se musí lehce pootočit na severozápad. Věřící ale uklidňuje. „Není nutné strhnout mešity, pouze se během modliteb lehce pootočte,“ radí svým souvěrcům. Muslimové se prý také nemusí bát, že by jejich modlitby vyšly, vinou špatného nasměrování, nadarmo.

„Alláh ty modlitby stejně uslyší,“ slibuje šéf rady ulemů Ridwan. Jeho sněm už v minulosti vydal několik kontroverzních pokynů, které zakazovaly muslimům modlit se během jógy nebo kouřit.

Ostrovní stát je zemí s největší muslimskou populaci na světě. Z 239 milionů obyvatel se jich k islámu hlásí asi 88 procent.

Jaromír Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme