Boeing 787 se vrátil z prvního zaoceánského letu

Revoluční letoun Boeing 787 Dreamliner úspěšně dokončil svůj první zaoceánský let a přistál ve střední Anglii. První velkokapacitní letadlo sestavené z velké části z kompozitních materiálů se představí příští týden na leteckém veletrhu ve Farnborough.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boeing 787 Dreamliner

Boeing 787 Dreamliner | Foto: The Boeing Company

Nový materiál a design letadla slibuje nižší spotřebu paliva a levnější provoz. "Má také nově vyvinuté motory, které by měly mít o dvacet procent nižší spotřebu. Bude schopné létat ve větších výškách, což bude společně s nižší spotřebou znamenat i nižší ekologickou zátěž," řekl dříve Radiožurnálu letecký publicista Martin Salajka.

Přílet stroje, který se do ostrého provozu dostane zřejmě na konci tohoto roku, sledovaly v Anglii desítky leteckých nadšenců.

Vůbec první zkušební let absolvoval Boeing 787 Dreamliner v prosinci loňského roku. Společnost Boeing si slibuje, že tento typ letounu se stane nejúspornějším leteckým dopravním prostředkem.

Ondřej Himmer, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme