Soud bude řešit případ chlapce, na kterého spadl balkón

Liberecký soud dnes bude řešit, jestli majitel libereckého panelového domu zanedbal opravu a může za těžké zranění chlapce, na kterého spadl balkón. Kus betonu spadl před časem na dvanáctiletého chlapce, který šel po chodníku do školy. Jen o vlásek unikl smrti a kvůli ublížení na zdraví teď hrozí majiteli domu až dvouleté vězení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Panelový dům na sídlišti

Panelový dům na sídlišti | Foto: Marián Vojtek

Matka zraněného chlapce říká, že nebýt v Liberci špičkové oddělení neurochirurgie, její syn by už nežil:

„Hned ho operovali s tím, že mu oteče mozek. Proto mu vyjmuli kus lebky a zašili mu ji do břicha. Tam ji měl po další tři měsíce, než byl schopen další operace.“

Kus balkónu spadl na chlapce v době, kdy se v domě na libereckém františkově vyměňovala okna. Při práci docházelo k takovým vibracím, že to způsobilo odpadávání kusů zvětralého betonu na balkónu.

Majitel se hájí, že koupil panelový dům ve špatném stavu od města a postupně jej opravoval. Mohlo podle něj dojít k pochybení zaměstnanců stavební firmy, která opravy prováděla.

Rodina žádá odškodnění za trvalé následky úrazu. „Snad by si ostatní vlastníci mohli uvědomit, že nesou plnou zodpovědnost za stav svých nemovitostí,“ vysvětluje požadavek rodiny otec chlapce.

Podle odborníků hrozí odpadnutí kusu betonu i u jiných libereckých panelových domů.

Ivana Bernáthová, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme