Osobnost českého horolezectví – Mára Holeček

19. červenec 2010

Původním impulsem k natáčení tohoto cestovatelského a outdoorového magazínu RW byla nedávná cesta Máry Holečka do Argentiny, ale nakonec se všechno „zvrhlo“ ve výživný profilový rozhovor: poslechněte si záznam pořadu o argentinských kráskách, nadávkách během těžkých výstupů, krizových situacích, kyrgyzských, himálajských i karákoramských zkušenostech a prvovýstupech.

Od autora šesti výstupů roku podle ČHS se také dozvíte, jak prožívá, když jde „z tlustýho do tenkýho“… Pořad doprovodila argentinská a kyrgyzská hudba, stejně jako - v závěru - další díl ze série „Zohýbaných fejetonů“ Dany Jakoubkové.

Přehled expedic a výstupů, včetně řady zmiňovaných, najdete na stránkách hosta. Svérázný Márův argentinský cestopis můžete taky najít na serveru Horyinfo.cz. Podívejte se také na galerii na Facebooku pořadu

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.