Verner: Dosáhnout chci všeho, ale hajzl kvůli tomu nebudu

Krasobruslař Tomáš Verner má ze sebou ne zcela povedenou sezonu. Nezvládl olympijský závod, nevyhrál mistrovství republiky a na evropském šampionátu skončil desátý. Teď se připravuje ve Spojených státech a Kanadě na sezonu nadcházející.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlasta Kopřivová a Tomáš Verner

Vlasta Kopřivová a Tomáš Verner | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

"Kromě povedeného začátku na Grand Prix v Paříži se těřko hledají nějaká pozitiva sezony," ohlíží se kriticky Tomáš Verner. Aby se jeho problémy neopakovaly, přizval do svého týmu posilu: mentálního trenéra.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Verner před novou sezonou

"Není to nic tak závažného jako psychiatr, k tomu jsem ještě nepřistoupil a doufám, že ani v budoucnu nebudu muset. Je to spíš člověk, který mi pomáhá srovnat si svoje role, které hraju v životě, na ledě i jako student," vysvětluje čtyřiadvacetiletý rodák z Písku.

Měl by být Tomáš Verner jednodušší?

Podle Vernerovy trenérky Vlasty Kopřivové by bylo lepší, kdyby Tomáš nad vším tolik nepřemýšlel, aby byl trochu "jednodušší".

"Všeobecně se uznává pravidlo, že čím jednodušší člověk je, tím lépe pro sport. Ale třeba pan docent Dovalil z Fakulty tělesné výchovy a sportu na Univerzitě Karlově s tím nesouhlasí. V jeho publikacích dokonce vyšlo, že vrcholový sport má nároky na intelekt a většina sportovců by měli být inteligentní lidi," oponuje mistr Evropy z roku 2008.

Zároveň nabízí vlastní náhled na problematiku souvislosti morálky a sportovních výkonů: "Snažím se ve sportu dosáhnout všeho, ale jestli sport znamená to, aby se ze mě stal hajzl, tak toho ve sportu asi moc nedokážu."

V Detroitu, New Jersey a Torontu se bude Tomáš Verner připravovat až do konce srpna. V září už ho čekají první závody nové sezony v Oberstdorfu.

Pavel Petr, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme