Oblíbená promenáda Olomoučanů prošla revoluční změnou

Olomoučané se mohou ode dneška sžívat s téměř historickými změnami v oblíbených Smetanových sadech. Pohled na jeho nejdůležitější část se výrazně změnil. Především tu ale chybí 146 stromů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V areálu Flory olomouc

V areálu Flory olomouc

Ty kvůli špatnému zdravotnímu stavu musely jít k zemi. Přibyl ale nový mobiliář a cesty dostaly nový povrch. A tak se oblíbené korzo Olomoučanů stane pravděpodobně oblíbeným cílem in-line bruslařů.

Olomoucká Rudolfova alej bez stoletých kaštanů a lip nabízí nezvyklý pohled, mnohým ale nakonec připadá hezčí než dřív. Těmto názorům přizvukuje Naďa Krejčí z olomouckého výstaviště Flora. Vzápětí dodává, že nové stromy vysadí už letos na podzim.

„Letošní léto musíme ještě trochu přetrpět. Je pravda, že někteří návštěvníci parku nám říkají, že nakonec jim vykácené stromy v aleji ani tolik nechybí,“ podotkla Krejčí.

Značně prosvětlenou alej teď lemuje dvaatřicet nových laviček, lampy i odpadkové koše. A lidé si investici za více než dvacet milionů pochvalují. „Je to tu pěkné. Myslím, že teď je to tu opravdu perfektní,“ řekla jedna z procházejících.

Díky novému asfaltovému povrchu se Rudolfova alej stane i rájem bruslařů. „Je to tady dobré. Jen by to ještě chtělo dodělat tu druhou polovinu,“ podotkl bruslař. A tak po opravě hlavní trasy přijdou na řadu i cesty boční včetně nového mobiliáře, a to i v dalších dvou olomouckých parcích. Vše má být hotovo za dva roky.

Blanka Mazalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme