Povstalci zaútočili na vodní elektrárnu na severním Kavkaze

Nejméně dva lidé zahynuli a několik dalších bylo zraněno při útoku na Baksanskou vodní elektrárnu na severním Kavkaze. Na místě vybuchly čtyři nálože, podle ruských úřadů se incident ale neodrazil na dodávkách elektrické energie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Baksanská vodní elektrárna

Baksanská vodní elektrárna | Zdroj: ČTK

Podle státní firmy RusHydro, která Baksanskou vodní elektrárnu provozuje, do objektu pronikli neznámí útočníci. Zabili dva příslušníky ochranky a tři další zranili. Ve strojovně elektrárny pak nastražili nálože a odpálili je.

Na místě propukl požár, podle úřadů se ho ale už podařilo uhasit. Pyrotechnici také zlikvidovali výbušninu, která nedetonovala.

Policie v severokavkazské Kabardino-balkarské republice nyní pátrá po strůjcích útoku, podle mluvčího milice se šestice útočníků pohybovala ve dvou nákladních autech.

Společnost RusHydro už oznámila, že zvyšuje ostrahu všech svých elektráren v jihoruských regionech, které se potýkají se sílícím počtem útoků islamistických povstalců.

Lenka Kabrhelová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme