Koncert Pink překročil hlukové limity, zjistili hygienici

Pražský koncert americké zpěvačky Pink překročil hlukové limity o několik desítek decibelů. Radiožurnálu to potvrdila Iva Chmelová z Hygienické stanice hlavního města Prahy. Současně ale upozornila, že jde o předběžné výsledky měření.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zvuková aparatura při koncertu Pink

Zvuková aparatura při koncertu Pink | Zdroj: ČTK

Podle Chmelové se naměřené hodnoty pohybovaly kolem 69 až 70 decibelů. Limit pro denní dobu je přitom 45 decibelů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak se měří hluk na koncertě? Poslechněte si reportáž reportéra Zbyňka Zykmunda

„Pořadatel dodržel to, že akce jsou povolované do 22 hodin, nicméně byla to hudební produkce, která na tento stadion nepatří,“ uvedla Chmelová. Konečné výsledky podle ní budou mít hygienici během několika dnů.

Pokud se překročení hlukových limitů prokáže, hrozí pořadateli koncertu správní řízení a v něm pokuta v řádu statisíců korun, v případě opakovaného porušení až milionů korun.

Včerejší koncert americké zpěvačky Pink hostila Synot Tip Aréna ve Vršovicích, která ale nemá pro pořádání koncertů kolaudační povolení. Konat se na něm mohou pouze sportovní utkání a doprovodné akce.

Radnice Prahy 10 tvrdí, že proti pořadatelům zasáhnout nemůže. Zákon jí podle mluvčího Jana Charváta pouze umožňuje za porušení kolaudačního rozhodnutí udělit pokutu.

Majitel stadionu, společnost E Side Property, s radnicí nesouhlasí, kolaudační povolení jim prý podle právníků firmy pořádání uměleckých akcí v multifunkčním areálu povoluje.

Martin Hromádka, Zbyněk Zykmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme