Akreditační komisi dál povede Vladimíra Dvořáková

Vladimíra Dvořáková opět stane v čele Akreditační komise. Nečasova vláda schválila návrh ministra školství Josefa Dobeše na její znovujmenování. Akreditační komise má celkem jedenadvacet členů. Do druhého funkčního období schválila vláda kromě Dvořákové i tři nynější a tři nové členy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimíra Dvořáková,

Vladimíra Dvořáková, | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Ministr školství Josef Dobeš postup vlády uvítal s tím, že ukončí spekulace o zpolitizování funkce v čele komise.

„Doplnili jsme Akreditační komisi, protože její mandát končil k 31. srpnu a bylo třeba zachovat stabilitu a jasně deklarovat, že navazujeme na kontinuitu práce Akreditační komise, která má naši podporu, a že to není politické téma,“ řekl Josef Dobeš.

Nové členy komise měla vláda projednávat už dříve, proti Dvořákové ale vznesli námitku tehdejší ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová a ministr obrany Martin Barták. Nelíbilo se jim, jak Dvořáková vystupovala v médiích v souvislosti s kauzou na plzeňských právech.

Vladimíra Dvořáková Radiožurnálu řekla, že ji znovuzvolení potěšilo.

„Nejistota, jak Akreditační komise bude vypadat, byla hodně vážná, protože potřebujeme připravovat spoustu věcí, aplikovat nový zákon o létajících profesorech, který byl přijat před volbami, a vypracovat k němu kritéria a standardy,“ řekla Vladimíra Dvořáková.

Václava Marešová, Klára Bílá, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme