Ruští vyšetřovatelé už znají organizátory útoku na vodní elektrárnu

Ruští vyšetřovatelé znají podle svého tvrzení strůjce ranního pumového útoku na Baksanskou vodní elektrárnu na Severním Kavkaze. Zahynuli při něm dva příslušníci ochranky, další tři lidé byli zraněni. Policie označila atentát za teroristický útok, který má na svědomí skupina tří až pěti lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Baksanská vodní elektrárna

Baksanská vodní elektrárna | Zdroj: ČTK

Podle vyslance ruského prezidenta pro Severní Kavkaz Alexandra Chloponina úřady znají jména všech organizátorů útoku, konkrétně je ale neuvedl s tím, že to je věc soudu.

Útok je dalším z řady incidentů připisovaných islámským povstalcům operujícím v převážně muslimských regionech severního Kavkazu.

Výbuchy poničily dvě ze tří turbín Baksanské vodní elektrárny a fakticky vyřadily nevelké zařízení vybudované ve 30. letech z provozu.

Rebelové už dříve pohrozili akcemi cílenými na ekonomickou infrastrukturu Ruska a civilní obyvatele. Ruské úřady potvrdily, že zvýšily ostrahu všech strategických zařízení v regionu.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme