Sparta postoupila do 3.předkola Ligy mistrů

Fotbalisté pražské Sparty si zahrají třetí předkolo Ligy mistrů. Rozhodlo o tom odvetné utkání s Metarulgem Ljepaja, který na Letné vyhráli 2:0. V dalším kole se Sparta utká s Lechem Poznaň.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

AC Sparta Praha - Metarulg Ljepaja 2:0 (2:0)

Sparta má z prvního utkání tříbrankový náskok a tak by jí neměl postup do další fáze soutěže uniknout. Ve srovnání se sobotním ligovým utkáním proti Hradci Králové nehrají Hoheneder, Hejda, Wilfried a Sionko.

Hned v úvodu nenechali domácí nikoho na pochybách, že svého soupeře nepodcenili. Tlačili se do zakončení a prakticky z první šance také udeřilo. Z přímého volného kopu se ve 12.minutě trefil přes zeď parádně Radek Matějovský – 1:0.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak viděl utkání reportér Jan Kaliba

Po té Sparta přeci jen zklidnila hru a nehnala se tolik do útoku. Naopak několikrát musel hasit náznak šance stoper Řepka. Smůlu měl útočník Lačný, který doplatil zraněním na ostrou hru hostí a ve 40.minutě přepustil místo Zemanovi.

Ten pobyl na hřišti ani ne minutu, když se postavil k exekuci volného přímého kopu. Z pravé strany, nějakých 25 metrů od branky poslal míč na bližší tyč soupeřovi branky a trefil přesně do růžku – 2:0.

Ve druhém poločase už bylo k vidění jen několik šancí a to pouze na straně domácích. Tu největší spálil těsně před koncem Zeman. Po samostatném úniku udělal kličku brankáři, ale jeho slabou střelu dokázala obrana Ljepaji před brankovou čárou odvrátit.

Soupeřem Sparty ve třetím předkole bude Lech Poznaň. Ve dvoj utkání s Interem Baku vyhrály oba celky na hřišti soupeře 1:0 a když o postupujícího neurčilo prodloužení, přišly na řadu penalty. V nich o svém postup rozhodl polský celek.

Branky: 12. Matějovský, 43. Zeman. Rozhodčí: Strahonja - Krmar, Krizarič (všichni Chorv.). První zápas 3:0.

Sestavy:

Sparta: Blažek - Kladrubský, Brabec, Řepka, Pamič - Vacek - Jeslínek, Kucka, Matějovský, Kadlec - Lačný (41. Zeman). Trenér: Chovanec.

Liepaja: Spole (46. Steinbors) - Puljiz (64. Kirhners), Tamošauskas, Jemelins (69. Aleksejev) - Klava, Kalns, Rafalskis, Surnins - Akahoši, Rakels - Kavaliauskas. Trenér: Abramczik.

Odvetné zápasy 2. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Rustavi (Gruz.) - Aktobe (Kaz.) 1:1 (1:0), první zápas: 0:2, postupuje Aktobe,
Pjunik Jerevan - Partizan Bělehrad 0:1 (0:1), první zápas: 1:3, postupuje Partizan,
Jeunesse Esch (Luc.) - AIK Stockholm 0:0, první zápas: 0:1, postupuje AIK,
HJK Helsinky - Panavežys (Litva) 2:0 po prodl. (1:0, 0:0), první zápas: 0:1, postupují Helsinky.
MŠK Žilina - Birkirkara (Malta) 3:0 (1:0), první zápas 0:1, postupuje Žilina,
Debrecín - Levadia Tallinn 3:2 (2:1), první zápas: 1:1, postupuje Debrecín.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme