V Ústí nad Labem začíná mezinárodní Porta

V Ústí nad Labem dnes začíná třídenní festival Mezinárodní Porta. Na čtyřicátém čtvrtém ročníku vystoupí téměř pět desítek neprofesionálních kapel a řada hostů, včetně legendárního country hudebníka George Hamiltona IV.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České finále Porty 2010 v Řevnicích

České finále Porty 2010 v Řevnicích | Foto: Jana Huzilová

„Tento legendární muzikant jezdí po celém světě a propaguje americkou country hudbu,“ popisuje amerického hudebníka jeden z organizátorů Porty Josef Vejlupek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Portu si v Ústí nad Labem nenechá ujít Dagmar Cestrová

Třídenní maratón, při kterém se budou na různých pódiích v Ústí nad Labem střídat vítězné kapely z národního kola, ale i soutěžící z Polska, Slovenska a Maďarska, začíná už dnes.

Večer je na programu tradiční trampský potlach se známými kapelami, které kdysi právě Porta proslavila. Zítra se pak po celodenní šňůře vystoupení muzikanti sejdou na Lidickém náměstí na finále autorské části soutěže.

V sobotu Porta vyvrcholí velkým koncertem v letním kině, kde mezi účinkujícími budou jak finalisté, tak třeba i legenda americké country z Nashvilu George Hamilton IV.

Igor Maňour, Dagmar Cestrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme