Oprava Polabského muzea v Poděbradech má zpoždění

Rekonstrukce polabského muzea v Poděbradech se prodlužuje. Návštěvníci sice měli podle původních plánu projít poprvé opraveným muzeem už v červnu, teď to ale vypadá, že to bude až mnohem později.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Denár knížete Soběslava I.

Denár knížete Soběslava I. | Foto: Josef Veselý | Zdroj: Český rozhlas

Jeden z náhradních termínů otevření muzea připadl na dnešek. Slavnostní otevření ale vedení muzea minulý týden zrušilo.

Vlhké stěny, popraskané topení, napadené krovy a místy velice poškozená střešní krytina - tak to vypadalo ještě před několika měsíci v polabském muzeu v Poděbradech. Rekonstrukce za více než osm milionů korun byla proto nutná.

Přehrát

00:00 / 00:00

Opravo Polabského muzea sleduje Pavel Pavlas

„Důvodem zpoždění byl nedostatek financí na realizaci celé rekonstrukce expozic. Byli jsme nuceni práce omezit, vybrali jsme jen nejdůležitější vitríny, se kterými se počítalo,“ řekl ředitel muzea Jan Vinduška.

První návštěvníci by si měli podle posledních informací muzeum prohlédnout už v polovině srpna. Pokud se tam vydáte, máte se podle ředitele Vindušky na co těšit.

Poděbradský poklad

„Je tady poměrně velká sbírka zkamenělin, některé archeologické artefakty, bude zde věnován větší prostor než dosud velkému denárovému nálezu z roku 1936 – jde o takzvaný poděbradský poklad,“ zve návštěvníky ředitel muzea.

Novinkou bude i atrium, které vzniklo přestavbou bývalého muzejního dvorku.

Pavel Pavlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme