Televizní spoty budou varovat před nebezpečným parkováním na sídlištích

Požár na sídlišti a jeho tragické následky kvůli špatně zaparkovaným autům, přes která nemůžou projet hasičské vozy. To je téma spotu, který bude v rámci projektu Ochrana obyvatel od srpna vysílat Česká televize.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Parkování. Ilustrační foto

Parkování. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Hasiči, policisté i záchranáři mají ve městech velký problém dostat se k zásahu, zejména pak na sídlištích, kde je trvalý nedostatek parkovacích míst. Ve volném průjezdu jim totiž brání špatně zaparkovaná auta.

Ředitel středočeských hasičů Miroslav Svatoš Radiožurnálu řekl, na co by si řidiči měli dávat řidiči pozor:

“Příjezdová komunikace k jednotlivým obytným domům by měla být volná, aby tam projelo nákladní vozidlo. A potom samozřejmě u každého objektu je vyznačen takzvaný nástupní prostor, tam by vůbec nikdo neměl parkovat a stále by měl být volný.“

Jako typický příklad uvádějí hasiči situaci z roku 2006, kdy v panelákovém bytě na pražském Jižním Městě vybuchla podomácky vyrobená výbušnina přímo v ruce muže, který ji sestrojil.

Hasičské jednotky měly problém se na místo dostat právě vinou špatně zaparkovaných aut, která blokovala ulici. Po příjezdu začal hasiče hrubě napadat příbuzný těžce zraněného a mimo jiné jim sprostě vyčítal, že jim cesta trvala tak dlouho.

Martin Hromádka, Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme