ODS zahajuje kampaň před podzimními volbami

České politické strany se připravují na podzimní senátní a komunální volby. Grémium ODS rozhodlo, že její kampaň bude řídit senátor Richard Svoboda.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Senátor Richard Svoboda (ODS)

Senátor Richard Svoboda (ODS) | Foto: Tomáš Adamec

ODS je podle komentátora Radiožurnálu Petra Nováčka v lepší kondici, než byla ještě na jaře. Příchod Petra Nečase do čela tvář strany výrazně vylepšil. Na druhé straně je ale ODS v obtížnější situaci, protože má na pravici vážného konkurenta – kandidáty TOP 09, což nikdy předtím neměla.

„ODS byla nejpravější součástí politického spektra, a tím už není. Pokud jde o výběr kandidátů, zvláště v některých volebních obvodech půjde asi o to, nominovat na jedné straně lidi schopné, konkurenceschopné ve volbě, na druhé ovšem lidi, kteří nejsou spjati se stranickými strukturami, jež ,padly do řečí´ v souvislosti s Topolánkovým vedením, respektive s takřečenými kmotry,“ uvedl Petr Nováček.

Šance na úspěch

Občanští demokraté jsou podle jeho slov velmi silnou stranou co do komunálního zastoupení. Zejména ve středních a velkých městech je jejich pozice mimořádně silná. Specifická je situace v Praze, kde ODS byla vždycky bezkonkurenčně nejsilnější.

Přehrát

00:00 / 00:00

Komentátor Radiožurnálu Petr Nováček o volební kampani ODS v pořadu Stalo se dnes.mp3

Pokud jde o souboj o křeslo pražského primátora, ODS podle Petra Nováčka svede největší ,bitvu´ s TOP 09.

„Před šesti lety, když byli voleni senátoři, kterým teď končí mandát, ODS zaznamenala mimořádný úspěch v senátních volbách, což ovšem znamená, že letos ze 27 volebních obvodů obhajuje 18 křesel,“ řekl komentátor Radiožurnálu.

Obhájit alespoň polovinu z nich bude podle něj obrovský úkol. „Situace se dramaticky vyvíjí,“ dodal.

Martin Dorazín, Petr Nováček, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme