Německé dráhy odškodní všechny cestující z přehřátých vlaků

Odškodné ve výši 500 euro dostanou všichni cestující německých drah, kteří cestovali v přehřátých vlacích. Původně chtěli dráhy peníze vyplatit jen na základě předloženého lékařského potvrzení, po masivní kritice od toho ale nakonec ustoupili.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

německý vlak

německý vlak | Foto: Jan Rosenauer

Zatím německé dráhy vyplatily v přepočtu asi 12,5 tisíce korun třem stovkám cestujících. Dráhy postiženým nabídnou i slevové kupóny.

Výpadky klimatizačních systémů postihly na padesát vlaků. Teplota v některých vagónech přesáhla 50 stupňů Celsia a mnozí z pasažérů skončili v nemocnici.

Šetření ukázala, že při teplotách nad 32 stupňů klimatizační jednotky ve vlacích ICE selhávají. V pátek se sejde vedení německých drah s ministrem dopravy i šéfem spolkového úřadu pro železnice, aby projednali další postup.

Klára Stejskalová, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme