V Rusku padají teplotní rekordy

Rusko se nadále potýká s tropickými vedry a suchem. Teploty v hlavním městě překročily 35 stupňů. Horkům už padla za oběť úroda obilí na ploše o rozloze Portugalska. Podle meteorologů se ochlazení nedá čekat ani v příštích dnech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moskva

Moskva | Foto: Marek Dlouhý

Moskva zažila nejparnější den za posledních 30 let, státní televize přitom předpovídá, že v sobotu by mohl padnout i rekord z roku 1936, kdy v hlavním městě naměřili 36,6 stupňů Celsia.

Podle meteorologů by se v sobotu mohly teploty v hlavním městě vyšplhat až ke čtyřicítkám. Moskva se s vedry, která trvají už od konce června, potýká jen s obtížemi. Úřady nařídily ve snaze ulevit zaměstnancům strádajícím v horkých kancelářích zkrácení pracovní doby o hodinu, rekordní tržby zaznamenávají prodejci větráků a klimatizací.

S vedry bojuje kromě Moskvy i Povolží, jižní Ural a Sibiř. Zemědělci varují, že Rusko čelí nejhoršímu suchu za posledních 130 let.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme