Prvních šest jihočeských výrobků získalo značku Regionální potravina

23. červenec 2010

V Českých Budějovicích byly ve čtvrtek za přítomnosti hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly oceněny potravinářské výrobky přihlášené do soutěže Regionální potravina, kterou zaštiťuje ministerstvo zemědělství. Právo používat čtyři roky toto označení získalo celkem šest výrobků.

Hodnocení nejlepších jihočeských potravinářských výrobků vycházelo i z výsledků soutěže Chutná hezky jihočesky, kterou pořádala Regionální agrární komora Jihočeského kraje. Po dodatečném zhodnocení dalších přihlášených výrobků dostaly právo používat označení Regionální potravina Zlatá niva z Madety, žitno-pšeničný chléb Boubín od Vladimíra Caise, Mauzů myslivecká paštika z Hluboké, Lhenická ovocná šťáva jablko-jahoda Karla Gregory, kysané zelí červené ze Zemědělského podniku Malše a kapr uzený od Blatenské ryby.

Všechny výrobky pochází z jižních Čech a jsou vyrobeny vesměs z jihočeských surovin.

Na vyhodnocení soutěže Regionální potravina naváže propagační kampaň podporovaná i Jihočeským krajem, který na ni obdržel od ministerstva zemědělství milion korun.

Spustit audio