Pražská burza čeká reakci na nárůst tržeb KIT Digital

Tržby KIT Digital se ve druhém čtvrtletí meziročně zvýšily přinejmenším o 110 procent. Vyplývá to z předběžných výsledků, které český výrobce IP videa zveřejnil. Akcie firmy obchodované na americkém trhu Nasdaq na to reagovaly posílením o bezmála pět procent. V Praze se reakce na výrazný nárůst tržeb KITu čeká dnes.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražská burza - Burzovní palác

Pražská burza - Burzovní palác | Foto: Marián Vojtek

Ve srovnání s prvním čtvrtletím šlo o zvýšení o 30 procent. „Čísla potvrzují, že KIT je růstovou technologickou společností. Musíme však vzít v úvahu, že za nárůstem tržeb stojí i akvizice, které společnost udělala ve druhém kvartálu letošního roku,“ upozorňuje analytik Capital Partners Jiří Zendulka.

Podle Zendulky ještě není jasné, jak se zvýšení promítne do ziskovosti společnosti. To ovlivňuje celá řada faktorů, především warranty vydané společností. Akcionáři si zřejmě na větší zisk budou muset ještě počkat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiří Zendulka, analytik Capital Partners o zvýšení tržeb KITu

Jiří Zendulka by nicméně obchodování s tímto titulem doporučil pouze schopným investorům, kteří jsou schopni podstoupit značné riziko kvůli likviditě i značnému rozdílu mezi nákupem a prodejem. „KIT Digital patří na pražské burze k nejvolatelnějším titulům, procentuální cenové skoky jsou největší ze všech titulů, ale na pražskou burzu se dostal, aniž by na českém trhu proběhlo IPO.“

Pozitivně by podle Zendulky mohly na pražské burze opět působit banky. V předchozích kvartálech se potvrdilo, že hospodaření bank krize ovlivnila relativně málo. „Příznivá čísla můžeme čekat i od společnosti NWR, která v meziročním srovnání určitě zaznamená hospodářský nárůst,“ předpovídá.

Výsledky testů bank uklidní trhy

Co se týká ohlášeného zveřejnění zátěžových testů bank, Zendulka nepředpokládá bezprostřední dopad. „Zátěžové testy budou prezentovat situaci na národní úrovni a na konkrétní jména dojde později,“ domnívá se.

Očekává se, že zátěžové testy budou působit na trhy pozitivně a situace by se měla uklidnit i na mezibankovním trhu. Akcie Société Generale nebo Erste Bank zaznamenaly včera velmi růstový den, protože posílily o více než 5 procent.

Roman Chlupatý, Lucie Maňourová, Karolína Koubová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme