Rusko tvrdí, že chce obnovit vojenskou spolupráci s NATO

Moskva je podle svého tvrzení připravena obnovit vojenskou spolupráci se Severoatlantickou aliancí. S odvoláním na představitele ruské armády o tom informují ruské agentury.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský premiér Vladimír Putin

Ruský premiér Vladimír Putin | Zdroj: ČTK

Rusko je údajně připraveno hledat společně s aliancí odpovědi na nové výzvy a hrozby mezinárodní bezpečnosti - po jednání s představiteli NATO to v Moskvě agentuře Interfax řekl náčelník ruského generálního štábu Nikolaj Makarov.

Přehrát

00:00 / 00:00

O situaci v Rusku informuje Lenka Kabrhelová

Rusko podle něj nadále umožní tranzit zásob i vojenských sil pro kontingent NATO bojující proti hnutí Taliban v Afghánistánu.

Také šéf vojenského výboru aliance Giampaolo Di Paola potvrdil, že hlavními oblastmi spolupráce budou pátrací a záchranné operace na moři, boj proti terorismu a Afghánistán.

Před dvěma lety se propadly vztahy mezi Ruskem a Severoatlantickou aliancí propadly na bod mrazu v důsledku války s Gruzií. Teď se sice postupně obnovují, Moskva ale zůstává nadále ostře kritická vůči jakékoli možnosti rozšíření aliance na východ, které vnímá jako přímou hrozbu.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme