Biatlonistka Vítková prohrála sázku, obsluhovala v McDonald's

Biatlonistka Veronika Vítková se před olympijskými hrami ve Vancouveru vsadila se svým sponzorem, generálním manažerem McDonald's Radkem Janalíkem. Pokud skončí alespoň v jednom závodě na Hrách do desátého místa, absolvuje s ní Janalík ostrý trénink. Jenže Vítková byla nejlépe 24., a tak šla na oplátku pracovat do jedné z Janalíkových prodejen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková

Veronika Vítková | Foto: Olympic.org

Členka projektu McDonald's Olympic Hopefuls evidentně nemá při manuální práci žádné problémy, místo kombinézy hbitě navlékla zástěru a postavila se v pražských Průhonicích za pult

Ale ještě než sama začala míchat všemožně složité nápoje, které si novináři naschvál objednávali, dostala od svých nových kolegyň a druhého účastníka sázky Radka Janalíka krátkou instruktáž.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonistka Vítková prohrála sázku, obluhovala v McDonald's

Při biatlonu si trať rozhodně nezkrátí, ale umění ušetřit si co nejvíce práce jí jde na výbornou. Takže se Veroniky už příště nebudu ptát: ,,Co umíte?" ,,Espresso," odpověděla mi. ,,A jak ho děláte," tázal jsem se v očekávání obsáhlého líčení. ,,Vezmu nahřátý hrníček a zmáčknu čudlík," smála se v odpověď juniorská mistryně světa ve štafetě.

U kávovaru byla Veronika Vítková jako doma. Ale pracovat tu pět dní v týdnu? ,,Radši budu trénovat," vábila ji spíše sportovní příprava, kterou absolvuje i s Radkem Janalíkem. Sice sázku vyhrál, ale jako sportovec si šanci porovnat své schopnosti s elitní biatlonistkou nenechá ujít.

,,Když mi dá slušný handicap, tak si myslím, že bych mohl, za mlada jsem také trochu jezdil na lyžích. Veronika mi tvrdila, že jezdí jenom bruslením, tak jsem říkal, že to by šlo," připouští Radek Janalík s tím, že nemá problém se vsadit s jakoukoliv českou nadějí pro Letní olympijské hry v Londýně.

To by se mu ale mohlo draze nevyplatit zejména ve chvíli, kdy by se na stupně vítězů dostal Lukáš Krpálek, elitní český judista.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme