HC Lev Hradec Králové je blízko vstupu do KHL

Jaromír Jágr se prohání na ledě hokejového stadionu v Popradu a s ním i další hvězdní hráči z Kontinentální hokejové ligy. Zatím je to jen představa, od září ale možná reálný obrázek. Na popradském stadionu chce hrát prestižní KHL český nováček z Hradce Králové, klub HC Lev.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prázdná branka (ilustr. foto)

Prázdná branka (ilustr. foto) | Foto: Radim Sajbot

Chybí mu k tomu jenom krok - souhlas Slovenského hokejového svazu. Ten měl dnes rozhodnout, zatím to ale odložil. Prý nejsou splněny všechny legislativní náležitosti. Pokud by nakonec Slováci odmítli, nebyli by první, příchod KHL odmítnul už český hokejový svaz, stejně tak třeba finský hokejový svaz.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jednání slovenského hokejového svazu sleduje v Bratislavě zpravodaj Vojtěch Berger

Na Slovensku už minulý týden daly KHL zelenou extraligové kluby. Ovšem za předpokladu, že český klub splní všechny finanční závazky, které se s jeho startem pojí. Účast Hradce Králové má být omezená zatím jen na jednu sezónu a HC Lev musí získat patřičnou registraci, protože zatím není členem žádné hokejové federace.

Fanoušci by to považovali za obrovské oživení hokejové nabídky na Slovensku, navíc kromě Slováků by na hokej určitě jezdili i Češi.

Současný popradský klub, který hraje slovenskou extraligu, se bude muset s nováčkem z České republiky dělit o stadion i o fanouškovskou podporu. Ani tady se nerýsuje problém, trenér Popradu Ján Jaško věří, že se oba tréninkové programy povede skloubit a že KHL ve městě přiláká víc diváků i na zápasy popradského klubu.

O složení klubu HC Lev se zatím jen spekuluje. Klub má sice dnes v Popradu zahájit přípravu, ale závoj tajemství pořád obestírá jak jeho sestavu, tak trenéra, organizaci klubu i jeho financování.

V půlce července se ve slovenských médiích objevila informace z Ruska, podle které měl být trenérem známý Slovák. Teď to mají být trenéři z prvoligového Chomutova. Informace se rozcházejí, jediné co se zdá být jisté, že slovenská média už přijala nový český klub za vlastní, protože o něm píší jako o HC Lev Poprad.

Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme