Slovenská vláda dostala první špatné známky od občanů

Většina Slováků si myslí, že nástup nové vlády je pro Slovensko převážně špatnou zprávou. Nový pravicový kabinet Ivety Radičové přitom ještě ani nezačal pořádně vládnout. S novou vládou se zatím spojovaly velké naděje, hlavně v oblasti veřejných financí a ekonomiky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Premiérka Iveta Radičová a ministr financí Ivan Mikloš.jpg

Premiérka Iveta Radičová a ministr financí Ivan Mikloš.jpg | Zdroj: ČTK

Špatné známky dostala zbrusu nová vláda od respondentů průzkumu, který pro slovenské Hospodárske noviny provedla agentura Focus. Čtyřicet pět procent dotázaných uvedlo, že nástup pravicové vlády je špatnou zprávou, jen 35 procent lidí se o nové vládě vyjádřilo pozitivně.

Podle sociologů se v průzkumu projevil hlas nespokojených příznivců levice. Ti v červnu nešli k parlamentním volbám, výsledek voleb je zklamal, a teď novou vládu kritizují.

Kabinet Radičové vítali ekonomové, lidé s vyšším vzděláním i zahraniční partneři Slovenska.

Průzkum ale ukázal, že slovenská společnost ve volbách neotočila jasně doprava a zůstává hluboce rozdělená mezi příznivce pravice a tábor strany SMER Roberta Fica.

Vojtěch Berger, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme