Čunek bude v komunálních volbách kandidovat za KDU-ČSL

V nadcházejících komunálních volbách bude Jiří Čunek kandidovat za KDU-ČSL. Bývalý šéf lidovců tak v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu vyvrátil spekulace, podle kterých se chtěl ucházet o post vsetínského starosty za jinou stranu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Demonstraci přihlížel ex-ministr Jiří Čunek.

Demonstraci přihlížel ex-ministr Jiří Čunek. | Foto: Tomáš Adamec

„Samozřejmě za KDU-ČSL. I kdyby mě dala na poslední místo, tak budu za tuto stranu kandidovat. Faktem je, že mě oslovilo více uskupení, už dopředu bylo celkem jasné, že jsem lidovec a za lidovce kandidovat budu,“ řekl Čunek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor se senátorem Jiřím Čunkem o tom, proč se chce stát znovu starostou Vsetína, proč uvažuje o kandidatuře za sdružení Volby pro město a ne za lidovce i co říká nedávno zvolené vládě

Čunek také ve Dvaceti minutách Radiožurnálu řekl, že se KDU-ČSL musí přejmenovat. Podle něj změna názvu bude symbol změny stranické politiky. „Ta zásadní reforma, aby byla viditelná, musí dostat novou tvář. Nová tvář znamená nový název. Více civilní, neřeknu jaký, protože to je opravdu teď, řekněme, na diskusním fóru vnitřních skupin členů lidové strany,“ dodal.

Helena Šulcová, Radek Pavlovič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme