Emmons jede na MS ve střelbě se zraněním a bez dcery

Od olympijského vítěze v jakémkoliv sportu se na nejbližším světovém šampionátu vždy hodně očekává. Existuje ale jeden důvod, proč by tomu tak v případě střelkyně Kateřiny Emmons být nemuselo: Zranění.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Emmons

Kateřina Emmons | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Trojnásobnou olympijskou medailistku trápí pravá kyčel. Její stav se sice lepší, zcela v pořádku bude ale prý až za několik měsíců. I kvůli tomu není šestadvacetiletá sportovkyně na vrchol sezony nachystaná tak, jak by si představovala.

"Kdybych byla zdravá, tak bych se připravovala jinak. Já jsem bojovník, takže budu bojovat. Snažím se připravit co nejlépe. Nebudu v úplně nejlepší formě, ale zaberu a doufám, že to bude dobré," věří mistryně světa z roku 2002 z finského Lahti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Emmons jede na MS ve střelbě se zraněním a bez dcery

A bude to natolik dobré, že do své sbírky cenných kovů přidá Kateřina Emmons další?

"Na to se připravuju, abych na to měla. Neznamená to, že nebudu chybovat. Ale vím, jaké chyby dělám, a pracuji na jejich odstranění. Myslím, že kolem 397 bodů bych měla v kvalifikaci nastřílet. To je spodní hranice finále. Pak se dá bojovat o vyšší příčky, a to mě baví," usmívá se sympatická střelkyně.

Několik změn pro Mnichov

Pro letošní šampionát se Emmons rozhodla jen pro jednu ze svých dvou disciplín. Bude střílet pouze ze vzduchovky, sportovní malorážku nechá pro tentokrát odpočívat. Jednoduše se na ni nestihla připravit.

Aby se stihla připravit alespoň na vzduchovku, které vděčí za dvě olympijské medaile, dvě medaile z mistrovství světa nebo dva tituly evropské šampionky, svěřila svou roční dceru Julii do péče své mamince.

"Je úžasná, stará se o ní, kdykoliv potřebuju. Odjeli třeba na pět dní na chatu, abychom s manželem Mattem měli klid na trénink. Jůlinka byla spokojená, protože si hraje s naší neteří a synovcem."

I během mistrovství zůstane malá Julie u babičky. A všichni jistě doufají, že jí maminka z Mnichova přiveze blyštivou hračku. Boj o ni čeká Kateřinu Emmons v neděli 1. srpna.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme