Na trénink nebo na jahody, to je dilema střelkyně Maruškové

Už ve čtvrtek začíná v německém Mnichově mistrovství světa ve sportovní střelbě. Stříbrná medailistka z aténské olympiády Lenka Marušková si přípravu zpestřila tak, jak byste možná nečekali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hostem dopoledního Koktejlu 24.2.10 byla v karlovarském studiu Lenka Marušková Hyková - nejlepší střelkyně roku 2009, stříbrná na LOH   v Aténách 2004.

Hostem dopoledního Koktejlu 24.2.10 byla v karlovarském studiu Lenka Marušková Hyková - nejlepší střelkyně roku 2009, stříbrná na LOH v Aténách 2004.

,,Přijela jsem ze Světového poháru a říkala jsem si, že za pár dní zas odjíždím, takže jsem vzala lavor a šla na samosběr. Za hodinku jsem měla devět a půl kilo. Zavařila jsem ho, takže máme džem, šťávy, takže na rok nám to vystačí," usmívá se Lenka Marušková.

Jak jste jistě pochopili, vášní Lenky Maruškové jsou jahody. I z nadšeného hlasu pětadvacetileté střelkyně je slyšet, jak moc má sladké plody a jejich sbírání ráda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na trénink nebo na jahody, to je dilema střelkyně Maruškové

,,To nemůžu říct, ani pomyslet! Ale jahody jsem každý rok zvládla. A kdybych si měla vybrat mezi tréninkem a jahodami, domluvila bych se s trenérem, jestli by to nešlo trochu šoupnout," potutelně naznačuje Marušková, zda má přednost trénink nebo jahody.

A kvůli prostornému bytu se Maruškovi mohou jahodovou šťávou občerstvit i během přípravy. Střílet v panelovém bytě ovšem majitelka stříbrné olympijské medaile si troufne jen ze vzduchovky, malorážku nechává stranou.

,,Máme byt uzpůsobený tak, abych si mohla dát suchý trénink i ostrý trénink vzduchovky. Je to rána, jako když zatloukáte kladivem hřebík, ještě si nikdo nestěžoval."

Na zvonek loňské vicemistryně Evropy v malorážce a třetí ženy kontinentu ve vzduchové pistoli a jejího manžela Davida, který je zároveň jejím koučem, ještě prý nikdo nezvonil. Právě Lenčina chotě ale trénink jeho svěřenkyně občas přeci jen trochu limituje.

Manžel s praporky

,,Když je manžel doma, tak může trávit čas v kuchyni, kde je lednička, budoucím dětském pokoji, nebo na toaletě a v koupelně. Když potřebuje někam jinam, vyvěsí praporek, že potřebuje někam popojít," líčí Marušková.

Bylo by příjemné, kdyby se v Mnichově nevyvěšovaly praporky, ale rovnou prapory. A to české - na oslavu úspěchu Lenky Maruškové. První možnost k tomu bude příští neděli, kdy je na programu finále vzduchové pistole.

První krok k vytouženému cíli české naděje je postup do finále. Se stejnou vírou se bude upínat i k malorážce o den později.

Martin Charvát, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme