Hašek: V létě mi led vadí, radši k vodě nebo na houby

Na začátku června oznámil hokejový gólman Dominik Hašek, že jeho kariéra bude pokračovat v dresu Spartaku Moskva. Dnes už se pod vedením trenéra Miloše Říhy připravuje na novou sezónu v Kontinentální lize.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Hašek s trenérem Spartaku Milošem Říhou

Dominik Hašek s trenérem Spartaku Milošem Říhou | Foto: Lenka Kabrhelová | Zdroj: Český rozhlas

Olympijský vítěz z Nagana, dvojnásobný držitel Stanleyova poháru, dvakrát mistr Československa, vítěz extraligy z uplynulé sezóny. Ve výčtu úspěchů Dominika Haška by se dalo ještě dlouho pokračovat.

Zdálo by se, že rodák z Pardubic už dosáhl všeho. Má rád ale nové výzvy, proto kývl na nabídku Spartaku Moskva - aby si vyzkoušel, jak chutná Kontinentální liga.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hašek: V létě mi led vadí, radši k vodě nebo na houby

,,Já jsem prakticky hned věděl, že ještě chci chytat. Otázka byla kde. Z Ruska to byla výzva, odchází tam hodně jmen, a proto jsem tu nabídku přijal," tvrdí Hašek.

,,Člověk chce mít klid a třeba v létě do hokeje vůbec není chuť. Jsem soutěživý typ a jak se člověk dostane do kolotoče zápasů, vůbec mu nepřijde, že hodně cestuje. Chce to najít chuť na přípravu, aby pak dobře chytal."

Zkrátka člověk musí vědět, co sám od sebe očekává a tomu vše podřídit. Pětačtyřicetiletý gólman přitom tráví hodně času v přípravě pod dohledem trenéra Josefa Bruka.

Na led jen s týmem

,,Mě to s Josefem baví, vždycky vymyslí něco nového. Navíc teď trénujeme jen jednou denně hodinu a půl, místo dvakrát. Navíc se to střídá, cviky v tělocvičně, na kole, v bazénu, hrajeme basketbal," vypočítává Hašek.

,,Mně vadí jít v létě na led. V srpnu a v červenci se má chodit k vodě, do lesa na houby nebo na procházky. Ten led mi vadí, ale když tam je celé mužstvo, tak musím taky," směje se Hašek.

Ještě týden si té pomyslné legrace Dominik Hašek užije v Havlíčkově Brodě, kde navíc Spartak odehraje tři přípravné zápasy. Čtvrteční se Zlínem, pondělní proti domácím Rebelům a úterní s libereckými Bílými Tygry.

Pavel Petr, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme