Západočeská univerzita se chce s exděkanem vyrovnat mimosoudně

S bývalým děkanem plzeňských práv Jaroslavem Zachariášem se chce Západočeská univerzita domluvit mimosoudně. Zachariáš dostal výpověď z fakulty kvůli plagiátorské aféře. S obviněním však nesouhlasí a vnímá to jako uměle vyvolanou kauzu proti své osobě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budova Právnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni

Budova Právnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni | Foto: Tomáš Adamec

Zachariáš dostal po plagiátorské aféře od prozatímního děkana Jiřího Pospíšila okamžitou výpověď. Bývalý děkan s tím ale nesouhlasil a v prosinci minulého roku podal na fakultu žalobu.

Dnešní druhé jednání u Okresního soudu v Plzni skončilo zhruba po dvaceti minutách, kdy obě zúčastněné strany trvaly na mimosoudní domluvě. Návrh na mimosoudní jednání podal rektor Josef Průša.

Českému rozhlasu to řekl advokát Západočeské univerzity Jan Podola: „Mě k tomu včera pověřil pan rektor, abychom se sešli 5. srpna, což jsme se dohodli s protistranou. Takže věřím, že se sejdeme a dohodneme. Nakonec jsme se zavázali soudu, že to tak bude.“

Fakulta podle něj v podstatě požádala rektora, aby v této věci konal „Pokud bude mimosoudní dohoda, tak její součástí může být i zpětvzetí žaloby,“ dodal.

Katarína Brezovská, David Havlena Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme