Jančík podal rezignaci. Ve funkci starosty Prahy 5 bude do pátku

Starosta Prahy 5 Milan Jančík dnes doručil na úřad svou rezignaci. Po necelých osmi letech tak v pátek skončí ve své funkci. Milan Jančík čelí kritice opozičních zastupitelů už několik let. Vyčítala mu například údajně nevýhodný prodej Ženských domovů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Jančík (ODS)

Milan Jančík (ODS) | Foto: Tomáš Adamec

Za poslední rok se část zastupitelů Prahy 5 pravidelně pokoušela starostu z funkce odvolat. Nikdy ale nezískala dostatečný počet hlasů. Milan Jančík proto dnes zopakoval, že odchází z pozice starosty dobrovolně.

„Budu odcházet s naprostým klidem a naplněním očekávání, která byla. Vždycky jsem se držel jen dvou hesel a to je: mohu slíbit jen to, co mohu vykonat, a vykonám jen to, co jsem slíbil. S kolegou Zapletalem si říkáme, že politik nikdy nemůže dopadnout dobře. I politický život má svůj konec. Žádný politik nemůže předpokládat, že dopadne dobře,“ řekl Jančík.

Na zítřejším zasedání vezme zastupitelstvo Prahy 5 Jančíkovu rezignaci na vědomí. S největší pravděpodobní povede do konce volebního období Prahu 5 první místostarosta Petr Horák.

Monika Horská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme