Škrty v rozpočtu zastaví výstavbu většiny silnic a dálnic

Kvůli schváleným úsporám se v Česku téměř přestanou stavět silnice a dálnice. Oznámilo to ministerstvo dopravy s tím, že přesný seznam staveb, na kterých se od srpna přestane pracovat, zveřejní dnes. Šéf Fondu dopravní infrastruktury Gustav Slamečka podklady už připravil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba dálnice D8 - tunel Radejčín

Stavba dálnice D8 - tunel Radejčín | Foto: IDMZ

Bývalý ministr dopravy Gustav Slamečka uvedl, že to znamená prakticky zastavení výstavby většiny silnic a dálnic. Konkrétně uvedl severomoravskou D47, dálnici D8 z Prahy do Ústí nad Labem nebo východočeskou dálnici D11.

Sahat na peníze se bude především tam, kam nejdou finance z Evropské unie, ale pouze ze státního rozpočtu. Mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka upřesnil, že konečný seznam silnic, kterých se úspory dotknou, ještě dolaďují.

Škrty by se měly dotknout hlavně menších a méně významných tahů. Stavbaři pak dokončí především ty stavby, které mají být hotovy letos.

Jde například o pražský okruh nebo dálnici D1 z Kroměříže do Hulína, kde se napojí na rychlostní silnici R55 z Otrokovic.

Petr Medek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme