Ředitel Vězeňské služby Kula ve funkci končí

Ředitel Vězeňské služby Luděk Kula ve své funkci končí. Odvolal ho mistr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS). Podle něj vedení českého vězeňství také čeká komplexní audit a reforma.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ředitel Vězeňské služby Luděk Kula ve funkci končí

Ředitel Vězeňské služby Luděk Kula ve funkci končí | Zdroj: ČTK

Pospíšil uvedl, že na generální ředitelství Vězeňské služby probíhá komplexní audit veškerých zakázek, které za uplynulého vedení ministerstva spravedlnosti uzavřela.

Současně ministr připravuje mimořádně rozsáhlou reformu celého generálního ředitelství Vězeňské služby. „Cílem má být snížit počet zaměstnanců až o 40 procent. Rád bych, abychom se dostali ke stovce zaměstnanců ze současných 178,“ doplnil Pospíšil.

Odvolaný ředitel Kula u Vězeňské služby začínal v roce 1986 jako strážný. Do čela úřadu přišel v dubnu 2005 z Brna, kde šéfoval bohunické věznici. Na ředitelském postu nahradil Kamilu Meclovou, která rezignovala po neshodách s tehdejším ministrem spravedlnosti Pavlem Němcem.

V roce 2008 byl Kula postaven mimo službu kvůli obvinění ve věci zakázky na rušičky mobilních telefonů ve věznicích, Pospíšil jej však po zrušení obvinění povolal zpět do funkce. Teď ho dočasně nahradí ředitel pardubické věznice Jiří Tregler.

Martin Hromádka, Václava Marešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme