UNESCO se nebude zabývat pražskými památkami. Nejsou v ohrožení

Stavební práce v Praze podle výboru UNESCO neohrožují zdejší památky. Členové výboru na zasedání v Brazílii jednají o památkách v ohrožení. Zkoumali i Prahu, ale mezi pětadvacet ohrožených míst ji nezařadili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karlův most

Karlův most | Foto: Tomáš Adamec

Znalci světové organizace ochrany památek jednají čtvrtým dnem a informacemi o dopadu tunelu Blanka na památkovou zónu anebo rekonstrukci Karlova mostu se zabývat nebudou.

Podle pravidel ale zveřejní, jak dopadla kontrolní návštěva emisarů v Praze. Podle informací Českého rozhlasu ve zprávě uvedli, že jsou příznivě nakloněni stavbě městského okruhu a tunelu Blanka. Všímají si ale i dalších věcí jako například protipovodňových opatření a nebo rekonstrukce Karlova mostu.

Doporučili, aby jej restaurátoři opravovali jako národní kulturní památku, nikoli jako liniovou stavbu. Hlavní město se pro tento postup rozhodlo letos na jaře, po návštěvě emisarů.

Jak dříve řekl Českému rozhlasu Michal Beneš za odboru UNESCO ministerstva kultury, odborníci se budou na svém brazilském setkání zabývat podstatnějšími problémy s památkovou ochranou ve světě.

Milan Kopp, Michaela Vetešková, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme