Ministr Bárta přijel jednat na sever Moravy o dopravě

Ministr dopravy Vít Bárta přijel na Třinecko. Pozvali ho starostové menších obcí, kteří bojují proti kamionům na silnici spojující kraj se Slovenskem. Nejvíce času ministr pravděpodobně stráví v obci Hrádek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr dopravy Vít Bárta (Věci veřejné)

Ministr dopravy Vít Bárta (Věci veřejné) | Foto: Tomáš Adamec

Denně tudy projede dvacet tisíc vozů, takže není prakticky možné dostat se na druhou stranu. Tamním obyvatelům už došla trpělivost a dvakrát za sebou silnici zablokovali, aby upozornili na to, že je potřeba urychleně vést hlavní tah silnice 1/11 jinudy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Starosta obce Hrádek na Třinecku Robert Borski

„Například předevčírem tady byla situace naprosto beznadějná. Desetikilometrový úsek z Hrádku do Třince trval občanům hodinu a půl,“ přiblížil současnou situaci starosta Hrádku Robert Borski.

S ministrem chce starosta jednat o krátkodobých i dlouhodobých opatřeních. „Rádi bychom slyšeli ujištění, že případná úsporná opatření se nedotknou výstavby silnice I/11, která by měla odvést kamiony z obce,“ řekl Borski.

Bárta: Hrádek je priorita

Ministr dopravy Vít Bárta přijel do Moravskoslezského kraje vlakem a chce se na místě seznámit se všemi problémy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ministr dopravy Vít Bárta se chce s problémy na Třinecku seznámit osobně

„Čeká nás velké šetření, škrtání ale nechci dělat jen nad tabulkami, ale chci znát reálná místa. Vím, že toto je kritické místo a ve chvíli, kdy budu stanovovat priority, tak chci mít osobní zážitek z místa. Nejedu s řešením, jedu se seznamovat,“ zdůraznil Bárta.

Právě Hrádek je první místo v republice, na které jede jako ministr dopravy. „Je jasné, že mu dávám prioritu, ale v této chvíli nemohu nic konkrétního slibovat,“ uvedl Vít Bárta.

Igor Maňour, Veronika Sedláčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme